Blog, Gastblog

Autis-Tic in Pretland te Hasselt – door Ellen

10 december 2017 om 10u. Binnen twee uur moeten we een vriendje, Alex, van Wesley, onze jongste zoon, gaan halen om naar Hasselt te gaan voor een bijeenkomst. Maar hoe het weer eruit ziet, lijkt dit geen goed idee.

Dikke vlokken sneeuw vallen uit de lucht. En het ergste is, dat het overall blijft liggen.

Om 11u30 proberen we toch te gaan, maar onderweg begint de auto te slippen en keer ik gewoon terug. In dit weer is het onmogelijk om veilig te rijden.

Gelukkig lukt het de papa wel om Alex tot bij ons te brengen en om 13u10 kunnen we dan eindelijk vertrekken, nadat de meeste sneeuw begint te smelten en de rijbaan toch wat vrij is.

Het rijden gaat traag, maar om 14u20 komen we dan toch, eindelijk toe op onze bestemming.

Als we binnenkomen, zien we onmiddellijk blije gezichten.

‘Neem een tafeltje en zet jullie erbij’ zegt Frank, de voorzitter ons.

Toekomen bij Autis-Tic, kan voor nieuwe mensen, soms wat moeilijk zijn. Maar als je dan die blije gezichten ziet, zijn al je zorgen direct van de baan.

 

De kindjes krijgen cadeautjes, want wie is er geweest bij Autis-Tic? De Sint! Tara deelt de zakjes uit en de kinderen zijn helemaal in hun nopjes. Vooral de jongste, omdat er een puzzel bij zit van Cars 3. Laat Cars nu toch wel zijn lievelingsfilm zijn. Het duurt niet lang, of daar vertrekken de kinderen al. Want deze speeltuin kennen ze nog niet.

 

Ikzelf ben bij Auti-Tic secretaris en Penningmeester.

Waarom? In eerste instantie omdat mijn oudste zoon, Jason Tourette en OCS heeft, met Autistische kenmerken, maar ook omdat ik me voor zo een goed doel volledig wil inzetten.

Ik wil iets kunnen betekenen, een meerwaarde zijn voor de VZW. En ik kan enkel hopen dat ik dit goed doe.

 

Bijeenkomen met de mensen van Autis-Tic, is zoals thuis komen. Allemaal warme en lieve mensen.

Mensen die begrijpen wat je meemaakt. Die begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is. Mensen waarbij je eens mag klagen en zagen en die je hier niet op zullen afkeuren, maar je zullen steunen.

 

Als je naar huis gaat en de kinderen vragen wanneer de volgende bijeenkomst is, dan weet je, dat we als VZW goed bezig zijn. Volgende week de Kerstmarkt in Leuven, weer een evenement om naar uit te kijken.